SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Petit rombicuboctaedre en flor: No val la pena. Fluix
December 11th, 2012 by DARIO

 

El petit rombicuboctaedre, poliedre arquimedià de 26 cares, ha sigut el model per realitzar aquesta figura:

Com ja ha passat altres vegades, el model emprat i la figura resultant no tenen molt a veure. A més, he de dir, que casi queda millor la fotografia que la peça al natural, el resultat ha sigut una decepció malgrat lo costós del treball. La figura és molt feble, les unions molt fluixes, … inclús l’elecció de colors no m’agrada, la desfarem.

De totes maneres, vegem els passos seguits:

 1. Anàlisi del model. El petit rombicuboctaedre està format per 26 cares, 18 quadrades i 8 triangulars, i té 48 arestes.
 2. Elecció de mòduls. Seguint el nostre procediment habitual farem 18 mòduls quadrats i 8 triangulars, a més de tindre 48 mòduls sonobé tots del mateix color per a les arestes.
 3. Muntatge. IMPOSSIBLE!! Ens surt una figura atapeïda on els mòduls es solapen. 🙁    Fent una ràpida reestructuració canviem el mòdul triangular en flor pel mòdul triangular bàsic, per veure si es genera suficient espai, i encara així…Parem immediatament la construcció, ja sabem el que passarà i l’aspecte final que tindrà la figura, similar al que ens va passar amb el coboctaedre truncat. Reiniciem.
 4. Elecció de mòduls. Bé, per evitar el solapament dels mòduls fem varies proves, substituirem la flor triangular pel mòdul secundari bàsic (ja ho hem fet) i també eliminarem les 48 arestes, ja que els mòduls queden adjacents, no son necessaris aquests mòduls-aresta per unir-los. Hem estalviat prou peces amb això. Fem la prova.
 5. Muntatge. PUUUFFF!! Igual que ens va passar amb el cuboctaedre truncat ens passa ara:Ací, ja deuríem haver parat, es veia clar que el resultat no seria bo. Però això ho vaig fer amb peces molt gastades, pot ser amb peces noves la figura sortiria més resistent… o no, però hi havia de provar-ho.

Així, tornem a començar de cero. Pensem: “si no surt bé, almenys tindrem una muntonà de peces ja fetes per a la pròxima figura”. I així ha sigut, ací tenim la figura, formada per 8 triangles, 8×3 = 24, i 18 quadrats, 18×4 = 72, un total de 72 + 24 = 96 mòduls sonobé. I ara quan la desfaré tindre 96 mòduls ja preparadets per al pròxim invent.


2 Responses  
 • Carachapa writes:
  December 11th, 201211:23 AMat

  Dario, jo no el veig tan roí…també és veritat que no sóc experta en el tema…
  Però bé, supose que tots els esforços i les les figures que no surten el que fan es inventar i augmentar les ganes de continuar i que altres isquen com tu vols.
  Ànim i a continuar!

 • DARIO writes:
  December 11th, 201211:28 AMat

  Ja te dic jo que la foto a quedat millor que la figura en sí, que l’agarres s’et desfà


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 10 9 ?
 
SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa