SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Tetraedre en flor
September 28th, 2012 by DARIO

 

Aquesta no és una gran figura, però ens serveix per completar la col·lecció de figures en flor. És un tetraedre, encara que no ho parega, és a dins.

Si ens creiem que dins hi ha una piràmide triangular regular i que a cadascuna de les quatre cares hi afegim una flor triangular… pensem, quantes peces hem emprat? Cada flor està feta per 3 i n’hi han 4… 12 peces per les flors i una més per a cada aresta del tetraedre interior, 4. 12 + 4 = 16 mòduls sonobè.

 


 

Aprofitem ara esta curta entrada per analitzar millor aquestes flors. Primer, com les formem? Aquesta d’avui, la més menuda es forma amb tres mòduls, exactament la mateixa quantitat que el mòdul secundari, però no amb la mateixa forma. Aquestes imatges aclariran a qüestió. Segons el sentit en que muntem els tres mòduls sonobè  ens sortirà la flor triangular o el mòdul secundari:

Seguint aquest sentit antihorari podem ajuntar-ne quatre, cinc, sis,… i obtindre així les flors quadrades, pentagonals i hexagonals, i…

Recordem que vam usar la flor quadrada per al cub en flor i la flor pentagonal per al espectacular dodecaedre en flor. La flor hexagonal encara està esperant que li fem ús. I, podem fer-ne flors més grans… sí es clar:

Flor heptagonal

I per suposat podem fer-ne més grans encara que per cada mòdul que s’afegeix es va complicant el muntatge, el forat del mig es fa més gran i es necessiten fitxes millor plegades. A la pròxima entrada jugarem amb aquestes flors per fer “rodes” amb el major nombre possible de mòduls.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 4 15 ?
 
SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa